Web Analytics Made Easy - Statcounter

رانندگان گیلانی نسبت به نرخ عوارض جاده ای و افزایش چندباره ی آن گلایه مندند این در حالی است که رئیس اتحادیه اتوبوس داران گیلان افزایش نرخ عوارض جاده ای را با توجه به عدم ارائه امکانات مناسب عادلانه نمی داند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، پرداخت عوارض جاده ای توسط مسافران در برخی کشورهای دنیا مرسوم است و چگونگی تعیین نرخ عوارض به شرایط جاده، مسیر و نوع امکانات بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش نرخ عوارض آزادراه‌ها در ایران با توجه به قوانین و ضوابط مربوطه، هر ساله بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای عمران و آبادانی جاده ها اندیشیده می‌شوند اما این افزایش‌ها بی رویه هم به ضرر حمل و نقل جاده‌ای است و هم مردم را از آزادراه‌ها فراری می‌دهد و باتوجه به اینکه توان مالی بالایی ندارند آن ها را مجبور به استفاده از جاده‌های قدیمی می‌کند.

افراد عازم به گیلان حین ورود و خروج به استان نسبت به عدم رسیدگی به آسفالت، روشنایی ناکافی، عدم نصب بلوک و نبود علائم هشدار دهنده راهنمایی و رانندگی در مسیر آزادراه‌ها گلایه دارند، اعتراضات مردم می‌تواند از این حیث باشد که به نسبت افزایش قیمت عوارض جاده‌ای همچنان عیوب و نواقص ترافیکی و زیرساختی در آزادراه باقی است.

عوارض ها عادلانه نیست

ناصر یوسفی، رئیس اتحادیه اتوبوس داران گیلان در رابطه با افرایش عوارض جاده‌ای اظهار کرد: از نظر من افزایش نرخ عوارض جاده ای اصلا عادلانه نیست‌ زیرا پول را از رانندگان می‌گیرند اما بدون ارائه امکاناتی عوارض آزادراه ها را افزایش دهند.

وی با اشاره به اینکه تقاضا کردیم که حداقل بخش ناوگان های پلاک عمومی ها را مشمول اولویت و تخفیفات ویژه ای قرار دهند ادامه داد: متاسفانه علاوه بر اینکه هیچ تخفیفی نمی‌دهند، هر دفعه هم بنا بر دلایلی نرخ را افزایش می‌دهند.

رئیس اتحادیه اتوبوس داران گیلان تصریح کرد: یک درصد کرایه گران می‌شود همه اعتراض می‌کنند که حق هم دارند اما لوازم که گران می شود ما اعتراض می‌کنیم اهمیتی نمی‌دهند و اگر حرفی هم بزنیم بیهوده است چون کاری که خودشان بخواهند انجام می دهند و با حرف ما از طریق صنف و شما از طریق رسانه کاری ندارند.

وی در رابطه با وضعیت جاده‌ ها افزود: یک مقداری بهتر شده است اما با توجه به افزایش ماشین ها و عوارضی که می‌گیرند این جاده ها استاندارد نیست.

عدم امکان توقف اضطراری در برخی جاده ها

یوسفی با تاکید بر اینکه عوارض ها را برای نوسازی، بهینه‌سازی جاده ها و درست کردن جاده ها می‌گیرند گفت: شانه های خالی جاده ها در برخی نقاط جای پارک ندارد، گاهی مسافر نیاز به توقف دارد اما امکان آن فراهم نیست.

رئیس اتحادیه اتوبوس داران گیلان با اشاره به اعتراضات نسبت به افزایش بیش از حد و هر روزه و هرماه عوارض جاده‌ای گفت: مشکلات زیاد است، مسافران و راننده ها به وضعیت جاده، عدم امنیت در جاده از لحاظ حمل و نقل و تردد معترض هستند.

وی ادامه داد: تقاضا کردیم که درپی افزایش قیمت عوارض ها مشکلات را اولویت قرار دهید یا حداقل افزایش ها برای ماشین های شخصی باشد زیرا نهایتاً اگر این عوارض در توان پرداخت کسی نباشد با ناوگان عمومی تردد می کند.

انتظار داریم چشم گفتن ها یک طرفه‌ نباشد

یوسفی با بیان اینکه به علت رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در اتوبوس ها فواصل را رعایت کرده و تعداد مسافران را کاهش دادیم خاطرنشان کرد: انتظار داریم‌ مسئولین هم با ما همکاری کنند و این “چشم گفتن ها” یک طرفه نباشد.

رئیس اتحادیه اتوبوس داران گیلان با اشاره به اینکه تمام کشورهای دنیا به حمل و نقل بها می‌دهند گفت: انتظار دارم در مورد لوازم یدکی خودروها، و لوازمی که به ناوگان پلاک عمومی داده می شود تدبیری بیندیشند که از طریق وزارت تعاون، صمت و … امکاناتی نظیر سهمیه روغن، لاستیک یا لوازم دیگر بدهند.

نماینده مردم رودبار: افزایش قیمت عوارض جاده ای معنا ندارد

مهرداد گودرزوند چگینی نماینده‌ای مردم رودبار در مجلس نیز در گفت و گو با خبرنگار ۸دی در این رابطه، گفت: این جاده کامل نیست پس این عوارض جاده‌ای نیز معنا ندارد.

وی اظهار کرد: این موضوع در مجلس مصوب نمی‌شود که ما نظر دهیم و باید از دستگاه های اجرایی، راه و ترابری استان، استاندار و معاون هماهنگی پیگیر آن شد.

 

به گزارش 8دی، باید یادآور شد که مقایسه نرخ عوارض آزاد راه‌ها تنها در شرایطی صحیح است که امکانات برابری بین مردم و جاده‌ها وجود داشته باشد. به عبارت ساده‌تر؛ برای مردمی که این روزها با مشکلات اقتصادی عدیده‌ای مواجه هستند به یقین پرداخت عوارض بالا سخت و دشوار خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نرخ عوارض جاده ای افزایش نرخ عوارض آزادراه ها جاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۰۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست بررسی دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه (۱۴۰۲) کل کشور به ریاست سید کمال هادیان‌فر معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی، محسن صادقی مدیرکل دفتر ارزیابی‌های اقتصادی و مدیریت بهره‌وری این معاونت، حمیدرضا شهرکی ثانوی معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و جمعی از مدیران عامل و رؤسای شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری در روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این نشست ابتدا دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور تشریح شد که بر این اساس؛ «اولویت با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزارهای آنها برای واردات باشد»، «شرکت‌های حمل‌ونقل، باید تعهد بدهند پس از تأیید تخصیص ارز در زمان حداکثر یک هفته‌ای نسبت به تهیه نقدینگی نهایی اقدام کنند. بدیهی است اگر این زمان افزایش یابد شرکت در لیست سیاه قرار گرفته و حداکثر تا یک سال آینده امکان واردات نخواهند داشت.»، «هر شرکت می‌تواند حد اکثر ۲۵ دستگاه وارد کند (مگر در شرایط خاص) لیکن اگر مشکل نقدینگی دارند باید همان ابتدا تعداد دقیق را مشخص کنند. در غیر این صورت حتی اگر بخشی از نقدینگی هم تأمین نشود در لیست سیاه قرار می‌گیرند»، «شرکت‌ها تا رسیدن اتوبوس به سن ۱۰ سالگی امکان فروش آنها را ندارند»، «حداکثر پیمایش اتوبوس‌ها در سال در حوزه بین شهری باید ۱۵۰ هزار کیلومتر باشد مگر اینکه با توجه به شرایط روز (مثل کرونا…) این مقدار توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کاهش یابد»، «واردکننده باید با شفاف سازی نرخ ارز تحت نظارت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، حداکثر ۳ ماه پس از خرید اتوبوس، آن را با سود متعارف واگذار کند. بدیهی است در صورتی که خریدار وجود نداشته باشد امکان تطویل زمان از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای امکان پذیر خواهد بود.»، «شرایط تأمین نقدینگی و مشخص کردن حداکثر تعداد (بند ۳)، برای شرکت‌های وارد کننده نیز برقرار خواهد بود».

تخصیص ۴ هزار میلیارد با سود ۹ درصدی برای واردات اتوبوس به تعاونی‌های مسافری

سید کمال هادیان فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، گفت: شرکت‌ها و تعاونی‌های مسافربری در نظر داشته باشند با برنامه‌ریزی و همکاری، مشکلات و موانع برطرف می‌شود. با تدابیر وزیر راه و شهرسازی و تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین برای واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس برون‌شهری مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو و همچنین ۴ هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود ۹ درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون شهری برای واردات ناوگان مورد نیاز در نظر گرفته شده است.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان داشت: در فاز اول؛ مبلغ ۱۵۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از ۵ سال و (قیمت هر دستگاه تا ۲۲۰ هزار دلار) در نظر گرفته شده است و متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح روز شنبه (۸ اردیبهشت)، تعداد ناوگانی که امکان واردات دارند را به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند.

وی خاطرنشان کرد: این یک فرصت استثنایی است که در اختیار بخش حمل‌ونقل عمومی برون شهری قرار گرفته که برای بهره‌مندی این بخش از فرصت پیش رو موانع از سوی وزیر راه و شهرسازی برطرف شده است و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نهایت همکاری را به عمل می‌آورد.

کد خبر 6088035 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • اتوبوس‌هایی که به فرمان خانم‌ها حرکت می‌کنند
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • گلایه مردم از عدم اتمام آسفالت ریزی محور پلدشت به مرگنلر 
  • افزایش ۲۶ درصدی بارش در اردستان نسبت به سال آبی جاری
  • اینفوگرافیک | عملکرد کمیسیون تخلفات شرکتها، رانندگان و مالکین بخش حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲
  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس
  • مسدود شدن محورهای منتهی به شهرستان زیرکوه/جاده قاین لغزنده است
  • افزایش ۱۳ درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان
  • تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • علت تصادف اتوبوس مسافربری در محور موته مشخص شد