Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@09:15:05 GMT

سقط جنین؛ ۱۵ برابر کشته‌های تصادفات جاده‌ای

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۳۸۲۳

صراط: روزنامه فرهیختگان در گزارشی به آمار هولناک سقط جنین در کشور پرداخته است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

براساس آمار شورای اجتماعی زنان روزانه ۲ هزار سقط جنین داریم!

براساس آماری که به‌تازگی رئیس شورای اجتماعی زنان بر مبنای صحبت‌های معاون و قائم‌مقام وزارت بهداشت اعلام کرده، در کشور سالانه ۶۰۰ هزار سقط غیرمجاز انجام می‌شود که به‌معنی روزانه دوهزار سقط است و هیچ‌نظارتی در این زمینه وجود ندارد!

برای پیگیری این موضوع با دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تماس می‌گیرم، می‌گویند این موضوع به معاونت درمان مربوط است و به ما ارتباطی ندارد، از معاونت درمان هم که سوال می‌کنم، پاسخ این است: «این موضوع به حوزه ما مربوط نمی‌شود!»

مساله‌ای که حسین مروتی، پژوهشگر حوزه جمعیت هم در گفتگو با «فرهیختگان» به آن اشاره کرده و معتقد است که «وزارت بهداشت در این سال‌ها مدیریت موفقی در این حوزه نداشته و نتوانسته آموزش و فرهنگ‌سازی درمساله سقط جنین برای نیرو‌های خود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او اعتقاد دارد نفوذ معنوی برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان بهداشت جهانی باعث شده وزارت بهداشت درمقابل سقط جنین موضع مشخصی نداشته باشد، زیرا سازمان بهداشت جهانی نه‌تن‌ها سقط جنین را غیرقانونی نمی‌داند، بلکه در بسیاری از کشور‌ها به‌دنبال قانونی کردن این موضوع است.

با توجه به این نکته حالا در وزارت بهداشت این نگرانی وجود دارد که اگر سقط جنین را محدود کنیم، ممکن است مورد انتقاد این سازمان‌های بین‌المللی قرار بگیریم.

وزارت بهداشت اقدامات جدی انجام نمی‌دهد!

این پژوهشگر اجتماعی می‌گوید: «در سال‌های گذشته درحوزه سقط جنین نه مطالعه‌ای انجام شده و نه اقدام قابل‌توجهی صورت گرفته است. در این سال‌ها وزارت بهداشت تنها به نامه زدن به دانشگاه‌های علوم پزشکی اکتفا کرده است. با این حال معتقدم اگر در شرایط فعلی به‌دلیل کرونا دقت ویژه‌ای به این حوزه نشود، احتمال افزایش آمار سقط جنین بسیار زیاد است.»

۱۵ برابر کشته‌های تصادفات جاده‌ای سقط جنین داریم

او با بیان اینکه براساس مطالعات انجام شده درحال‌حاضر سالانه بین ۱۸۰ تا ۳۰۰ هزار سقط در کشور وجود دارد، این آمار را قریب به ۱۵ برابر کشته‌های تصادفات جاده‌ای می‌داند و می‌گوید: «بخشی از مدیران میانی وزارت بهداشت اعتقاد دارند که سقط جنین یکی از روش‌های پیشگیری از بارداری است، مساله‌ای که نمونه بارز آن در مستند تلویزیونی «انتخاب» مشهود است. در این مستند تلویزیونی که به کمک پدرخوانده‌های وزارت بهداشت در سال ۸۳ یا ۸۴ تولید شده به‌صورت شفاف سقط جنین را یک انتخاب برای مادر می‌دانند.»

سقط جنین با روش‌های غیراصولی و غیرقانونی عوارض زیادی دارد!

سراغ صغری ربیعی، پزشک و جراح متخصص زنان و زایمان و نازایی می‌روم؛ او درباره سقط جنین در کشور می‌گوید: سقط جنین به روش‌های غیراصولی و غیرقانونی عوارض زیادی هم از نظر جسمی و هم روانی برای مادران دارد.

ربیعی عفونت‌های شدید رحمی، پارگی رحم، خونریزی‌های خطرناک و دربرخی موارد نازایی را از عوارض سقط‌های غیرقانونی می‌داند و تاکید می‌کند: درکنار عوارض جسمانی مشکلات روحی یکی از اساسی‌ترین عارضه‌های بعد از سقط جنین است.

دسترسی به امکانات سقط جنین آسان شده است!

حالا، اما این سوال پیش می‌آید که با وجود غیرقانونی بودن سقط جنین در کشور، چرا دسترسی به دارو‌ها و ابزار آن به راحتی برای همه میسر است. «میزوپروستول» نام دارویی است که برای سقط جنین از آن استفاده می‌شود. با جست‌وجویی ساده در اینترنت نحوه خرید آن از داروخانه‌های آنلاین و شیوه مصرف در سایت‌های مختلف آموزش داده می‌شود.

اما نکته قابل‌توجه این است که در کمتر جایی به شرح عوارض آن پرداخته شده، موضوعی که یکی از داروخانه‌های آنلاین در انتهایی‌ترین بخش صفحه سایت خود باعنوان «توصیه مهم» به آن اشاره کرده و نوشته است: «مصرف این دارو می‌تواند منجر به سقط شود که البته این موارد کامل نیست و می‌تواند منجر به خونریزی شود و حتی پارگی رحم را همراه داشته باشد که نیازمند بستری و جراحی است و درمواردی منجر به مرگ بیمار نیز می‌شود!»

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سقط جنین تصادف جاده ای خونریزی رحم صراط وزارت بهداشت سقط جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۳۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین استاندارد برای اعلام میزان اختلالات روان در جامعه، پیمایش ملی سلامت روان است.

مهر در خبری نوشت: حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899387

دیگر خبرها

  • ده‌ها کشته بر اثر سیل در تانزانیا و کنگو
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • رفع نقاط حادثه خیز ارزان تر است یا هزینه درمان مصدومان؟
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • تصادفات جنوب سیستان و بلوچستان ۴۶ کشته برجا گذاشت
  • ◄ پیدا کنید خروجی جلسات کمیسیون ایمنی راه ها را !
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان