Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشن‌های نوروز، اعیاد ملی و مذهبی و... از جمله این اطلاعات است. با این حال یکی از اطلاعاتی که در صفحه‌های قرمزرنگ تقویم نوشته نشده، اما به روشنی خوانده می‌شود، ترافیک سنگین در روزهای به خصوصی از سال است که در تقویم سالانه کشور به رنگ قرمز چاپ شده است.  این پدیده مربوط به امروز و دیروز نیست، بلکه سال‌های سال است که با فرارسیدن روزهای تعطیل می‌توان حدس زد که قطاری از خودروها با رانندگانی عجول و کم‌حوصله در جاده‌های برون‌شهری شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاجعه آن‌جاست در برخی از روزها که در برگ‌های تقویم به رنگ قرمز نوشته شده، حوادث جاده‌ای نیز رخ می‌دهد که ممکن است با مرگ سرنشینان خودرو همراه شود. پرسش این است اتفاقی که به همین سادگی قابل پیش‌بینی است، چرا پیوسته بی‌کم و کاست تکرار می‌شود؟ البته اقدامات پلیس راه معمولا هوشمندانه و دقیق است. ماموران راهنمایی و رانندگی هر آنچه در توان دارند، برای مهار چنین رویدادهایی به ‌کار می‌گیرند، اما گاهی ابعاد ماجرا چنان وسیع است که اقدامات پیشگیرانه هم اثر ندارند.

برای نمونه پلیس راه مازندران و گیلان برای مدیریت جاده هراز  که در روزهای تعطیل ماه جاری با ترافیک زودهنگام روبه‌رو شد، دوشنبه شب گذشته اقدام به یک طرفه کردن آن کرد، اما با وجود اقدامات پیشگیرانه پلیس در بزرگراه‌های کشور، هنوز اجرای چنین برنامه‌هایی با مشکل مواجه است. با گذشت ۷ سال از طرح «پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی» مسئولان حوزه راه هنوز نتوانسته‌اند مسافران در مسیرهای مورد استفاده از این باجه‌ها را به‌خصوص در روزهای پرتردد از چالش‌های ترافیکی نجات دهند.

طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی، اولین‌بار در سال ۹۱ به بهانه ساخت و بهره‌برداری از آزادراه تهران-پردیس به اجرا درآمد، اما قرار بود که شکل سنتی دریافت عوارض برای تحقق ۴ هدف مهم از جلوی پای خودروهای عبوری برداشته و شیوه عوارض‌گیری با حذف باجه‌ها و شارژ اعتباری خودروها به همراه کنترل هوشمند اعتبار هر خودرو، از طریق دوربین و بدون نیاز به توقف در میانه آزادراه، مدرن‌سازی شود.

مطابق آنچه مسئولان اعلام کردند این ۴ هدف شامل حذف موانع ترافیک‌زا از جاده‌ها، سهولت و کاهش زمان سفر، کاهش تصادفات و ایجاد شفافیت در وصول عوارض بود، اما وضعیت آزادراه‌ها به‌خصوص در مسیرهایی که طی روزهای خاصی از سال، حجم تردد خودرو در آنها چند برابر می‌شود، نشان از ناکامی در مدرن‌سازی شکل عوارض‌گیری دارد. باجه‌های عوارضی در برخی مسیرها هنگام نوروز، تعطیلات چند روزه مناسبتی و همچنین تابستان به کانون ترافیک مقطعی و محل اتلاف وقت مسافران تبدیل می‌شوند.  

در همین تعطیلات اخیر در آزادراهی که جوان‌ترین جاده برون‌شهری در مقایسه با سایر جاده‌های کشور به حساب می‌آید، توقف اجباری گردشگران شهرهای شمالی پشت باجه‌های اخذ عوارض، یک پرسش مهم در ذهن مسافران ایجاد کرد؛ این‌که چرا هنوز شیوه عوارض‌گیری تغییر مثبتی نکرده است؟  

مدیران دولتی اواخر سال گذشته از طرح تجهیز ۴ آزادراه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض برای تردد خودروها در نوروز ۹۸ خبر دادند. هرچند این طرح به شکل کامل به اجرا درنیامد، اما اخطارهای اسفندماه دست‌اندرکاران سبب شد تعداد قابل‌توجهی از رانندگان خودروهای شخصی، اقدام به خرید کارت‌های الکترونیکی پرداخت عوارض کنند.  اکثر رانندگان انتظار دارند مثل سال‌های گذشته مجبور به توقف برای پرداخت عوارض نشوند، اما وضعیت موجود در آزادراه‌ها، پاسخ نامناسبی به این انتظار عمومی است که می‌تواند میزان مشارکت مردم را در طرح‌های بعدی مسئولان کاهش دهد.

کد خبر 444074

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران استان گیلان استان گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۷۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران در محورهای ۱۲ استان کشور

مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای وضعیت ترافیکی و جوی صبح روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه را اعلام کرد و از بارش باران در محورهای ۱۲ استان کشور خبر داد.

به گزارش مشرق، مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کرد، امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت‌ماه در محورهای چالوس، هراز و فیروزکوه، آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین – رشت (رفت و برگشت) تردد روان است. ضمناً محورهای چالوس، هراز و فیروزکوه دارای بارش باران و آزادراه تهران – شمال و آزادراه قزوین – رشت فاقد مداخلات جوی هستند.

آخرین وضعیت جوی ترافیکی سایر محورها حاکی از ترافیک سنگین در آزادراه قزوین - کرج محدوده‌های ینگی امام، پایانه شهید کلانتری و پل فردیس، ترافیک سنگین در آزادراه ساوه – تهران محدوده دهشاد، ترافیک سنگین در محور شهریار – تهران در برخی از مقاطع است.

آخرین وضعیت جوی نیز حاکی از بارش برف و باران در برخی از محورهای استان‌های سمنان و گلستان و بارش باران در برخی از محورهای استان‌های مازندران، اصفهان، قم، فارس، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و یزد است.

محور مسدود شریانی رودبار جنوب – ایرانشهر و محورهای مسدود غیرشریانی؛ هشتگرد – طالقان، کمربندی جدید خرانق – یزد و اسپکه – بمپور هستند. یزد – دربید، اردکان – هامانه، یزد – خضرآباد، گنبد – سه راهی کلاله هستند.

سروآباد-پاوه، گنجنامه – تویسرکان، وازک – بلده، پونل – خلخال نیز محورهای دارای انسداد فصلی اعلام شدند.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز شنبه ۸ اردیبهشت / ترافیک در کدام محورها سنگین است؟
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • وضعیت جاده‌ها/ تردد روان در محورهای هراز و فیروزکوه
  • تمدید تخفیف ۵۰ درصدی عوارض آزادراه تبریز- سهند برای ساکنان شهر جدید سهند 
  • وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی
  • آخرین وضعیت جاده‌ها؛ تردد روان در محورهای چالوس و هزار
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس
  • وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران - شمال
  • نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد
  • بارش باران در محورهای ۱۲ استان کشور