Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون دفتر نظارت بر بهره‌داری از آزادراه‌ها گفت: به منظور ارائه سطح سرویس مناسب به تردد کنندگان از آزادراهها، هزینه نگهداری آنها در کشور در مقایسه با درآمد اخذ شده از عوارض عبوری رقم قابل توجهی است به همین منظور جهت رسیدگی به هزینه‌های جاده‌ها از تردد کنندگان عوارض دریافت می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، براساس آمار سال 95 سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ،حدود 87 هزار و 166 کیلومتر راه اصلی بدون احتساب راه روستایی در کشور داریم که 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 درصد معادل 2 هزار 401 کیلومتر آن مربوط به آزادراه‌ها است.

این در حالی است که با توجه به به فراخوان جدید وزارت راه برای اجرای طرح ETS در آزادراه‌ها، حدود 77.5 درصد از آزادراه‌های کشور با مشارکت بخش غیر دولتی و بانک‌هاساخته شده است؛ اما در این بین 539 کیلومتر به تعداد 15 آزاد راه در کشور توسط دولت ساخته شده است.

طولانی‌ترین آزاد راه کشور زنجان- تبریز به طول یک 287 کیلومتر و کوتاه‌ترین پل روگذر دریاچه ارومیه به طول حدود 2 کیلومتر و آزاد راه تهران-شمال منطقه 4 حدود 20 کیلومتر است.

به علاوه برخی از آزادراه‌ها توسط وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از طریق ادارات کل استانی) وبرخی توسط شرکت‌های آزادراهی، نگهداری می‌شوند.

ساخت آزاد راه‌ها توسط دولت یکی از علل به تعویق افتادن به ساله زمان اتمام طرح‌های زیر بنایی است که در این بین مشارکت اندک بخش خصوصی در آزادراه‌های کشور علت اصلی این موضوع است.

در این رابطه هما سحر خیز معاون دفتر نظارت بر بهره‌داری از آزاد راه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در گفت‌و‌گو با میزان گفت: حدود 77.5 درصد از آزادراه‌های کشور با مشارکت بخش غیر دولتی و بانک‌ها و مابقی توسط دولت ساخته شده است که در تلاش هستیم تا مابقی طرح‌های دولتی را نیز با شرایط ویژه در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم که در این راستا جلساتی صورت گرفته و منتظر نتایج آن هستیم تا روند ساخت آزادراه‌ها در کشور تسریع شود.

وی در خصوص علت بالا بودن نرخ عوارض در برخی از آزادراه‌های کشور بیان کرد: نرخ عوارض بر اساس عوامل موثر در هزینه های اولیه ساخت آزادراه و نگهداری در دوران بهره برداری نظیر طول آزادراه ، توپوگرافی منطقه ، شرایط آب وهوایی و جغرافیائی ، تاسیسات آزادراه شامل تونل،پل و...، به همراه منابع درامدی در دوران بهره برداری آزادراه و نرخ تورم سالانه تعیین می گردد. عوامل مذکور منجر به تهیه گزارش درآمد- هزینه مربوط به آزادراه و تعیین نرخ عوارض برای انواع خودرو می شود که در آزادراه‌های مختلف این نرخ متفاوت خواهد بود.

معاون دفتر نظارت بر بهره‌داری از آزاد راه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در توضیح علت دریافت عوارض از آزادراه‌های نیمه کاره کشور تصریح کرد: به منظور ارائه سطح سرویس مناسب به تردد کنندگان از آزادراهها، هزینه نگهداری آنها در کشور در مقایسه با درآمد اخذ شده از عوارض عبوری رقم قابل توجهی است به همین منظور جهت رسیدگی به هزینه‌های جاده‌ها از تردد کنندگان عوارض دریافت می‌شود.

براساس این گزارش، انتظار می‌رود تا با واگذاری آزادراه‌ها در کشور به بخش خصوصی‌ تا حدودی از هزینه‌های دولت کاسته و زودتر طرح‌های نیمه تمام آزادراهی به اتمام برسد و به علاوه در این بین عوارض دریافتی از خودروها در جاده‌ها به نسبت کاهش یابد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۲۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی

بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، در محورهای چالوس مسیر(جنوب به شمال)، آزادراه تهرانشمال مسیر(جنوب به شمال)، هراز مسیر(جنوب به شمال)، فیروزکوه مسیر(رفت و برگشت) و آزادراه تهران – پردیس ترافیک سنگین برقرار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، آخرین وضعیت راه‌ها به شرح زیر است:

آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای شمالی

- ترافیک سنگین در محور چالوس مسیر (جنوب به شمال) محدوده سیاه بیشه

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران – شمال مسیر (جنوب به شمال) حدفاصل تونل البرز تا انتهای آزادراه

- ترافیک سنگین در محور هراز مسیر (جنوب به شمال) محدوده‌های گالری امامزاده هاشم، آب اسک و شاهاندشت

- ترافیک نیمه سنگین در محور فیروزکوه مسیر (رفت و برگشت) محدوده شهر دماوند

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران – پردیس محدوده ابتدای آزادراه

- ترافیک سنگین در محور قدیم تهران – بومهن محدوده جاجرود

- تردد روان در آزادراه قزوین – رشت (رفت و برگشت)
در ضمن محورهای چالوس و هراز دارای بارش باران و مه گرفتگی در ارتفاعات و دیگر محورهای شمالی فاقد هرگونه مداخلات جوی است.

آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای دیگر

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران - کرج – قزوین حدفاصل گرمدره تا پایانه شهیدکلانتری و محدوده مهرویلا

- ترافیک سنگین در آزادراه قزوین – کرج محدوده‌های کمالشهر، مهرشهر، امامزاده طاهر و مهرویلا

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران – ساوه حدفاصل ابتدای آزادراه تا بهمن آباد

- ترافیک سنگین در محور تهران – شهریار در برخی از مقاطع

- ترافیک سنگین در آزادراه تهران – قم محدوده عوارضی اول

آخرین وضعیت جوی

- بارش باران در برخی از محورهای استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، البرز، تهران، گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی

محورهای مسدود غیرشریانی

هشتگرد – طالقان

کمربندی جدید خرانق – یزد

اسپکه – بمپور

یزد – دربید

حاجی آباد – آهنگران

سروآباد – پاوه

رباط پشت بادام – بیاضه

محورهای دارای انسداد فصلی پونل – خلخال کد خبر 750920

دیگر خبرها

  • زنان در دوراهی کار و خانه
  • وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی
  • پرترددترین جاده کشور کدام است؟
  • افزایش ۶۰درصدی تولید نفت خام در دولت سیزدهم/ اولویت وزارت نفت، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است
  • برگِ سبزِ دولت برای پایان دادن به پروژه‌های نیمه تمام در کشور
  • وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور اعلام شد
  • وضعت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور اعلام شد
  • بارش باران در جاده‌های ۱۱ استان
  • آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور/ بارش باران در جاده‌های ۱۱ استان
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت / بارش باران در محورهای ۱۱ استان