Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران قربانی مدیر کل دفتر توسعه ایمنی راه‌ و حریم سازمان راهداری مهمترین عاملی را که می تواند سطح کیفی جاده ها را افزایش دهد اخذ عوارض ایمنی از سوخت مصرفی دانست.

مدیر کل دفتر توسعه ایمنی راه‌ و حریم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای مانع اصلی که در افزایش سطح کیفی وضعیت نگهداری راه ها را وجود دارد را بحث منابع مالی دانست و گفت :اگر بتوانیم به سوی این مساله پیش برویم که برای سوختی که مردم مصرف می کنند مانند کشورهای دیگر عوارض ایمنی و نگهداری راه ها وضع کنیم و این عوارض را صرف نگهداری راه ها کنیم به طور قطع سطح کیفی خدماتی که به مردم در جاده ها داده می شود ارتقا می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل دفتر توسعه ایمنی راه‌ و حریم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با تشبیه بودجه به داروی حیاتی برای نگهداری راه های کشور گفت:بنده که بیست سال در حوزه نگهداری راه ها فعالیت کرده ام به وضوح این موضوع را احساس کرده که منابع مالی که برای نگهداری جاری راه ها در سطح کشور لازم است نقشی مانند دارو برای بیمار را ایفا می کند زیرا همانگونه که دارو برای یک بیمار به ویژه بیماران سرطانی امری حیاتی است و مسئولین برای تامین بودجه این قبیل داروها بی درنگ اقدام می کنند، بحث نگهداری راه نیز همانند دارو به جان انسان ها وابسته است و راهی که آسیب دیده ناایمن خواهد است و به سرعت نیازمند تعمیر است که آن نیز وابسته به تامین بودجه خواهد بود.

مهران قربانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار انرژی امروز با اشاره به اینکه با مشکل جدی در تامین منابع برای نگهداری راه ها مواجه هستیم تصریح کرد:مدتی است که از یک سو به خاطر مشکلات اقتصادی که دولت با آن مواجه است ردیف بودجه مناسبی برای نگهداری راه ها اختصاص نیافته و از سویی دیگر به دلیل برداشتی که برخی از سیاستگذاران اقتصادی به ویژه در سازمانهای متولی تخصیص بودجه وجود دارد مشکلات نگهداری راه و راهداری زمستانه تشدید شده است.

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه برداشت مسئولین نسبت به نگهداری راه با نگهداری یک سازه یا ساختمان مشابه است افزود: به دلیل همین برداشت غیر اصولی است که شاهد بروزمشکلات در ایمنی راه های کشور هستیم زیرا در تفکر آن ها می توان تعمیر و نگهداری ساختمان را چند سالی به تعویق انداخت و بعد از چندین سال که وضعیت مالی بهتر شد آن عقب افتادگی جبران کرد  اما در اصل نگهداری راه را نمی توان با یک سازه ساده یا ساختمان مقایسه کرد به این خاطر که راه مانند یک موجود زنده باید در موعد هایی که تشخیص داده می شود که نیاز به تعمیر و نگهداری دارد سریعا اقدامات لازم پیشگیرانه و یا اقدامات واکنشی اصلاحی و ترمیمی صورت گیرد.

قربانی با توضیح اینکه اگر اقدامات تعمیری و اصلاحی به سرعت صورت نگیرد شاهد افزایش هزینه ها تا چندین برابر خواهیم بود افزود: در برخی مواقع تجربه شده است که سازه ای مانند راه دچار اضمهلال کلی و یا نابودی کامل می شود که در آن صورت مجبور می شویم تا هزینه ای برای جمع آوری و سپس دوباره بنا کردن آن بپردازیم. این در حالی است که اگر در ابتدای امر به سرعت منابع برای تعمیر و نگهداری راه مذکور اختصاص می یافت دیگر نیاز به صرف هزینه های اضافه نبود.

دبیر دبیرخانه پیارک ایران در پاسخ به این سئوال که تامین منابع نگهداری راه ها در کشورهای دیگر چگونه است؟ گفت:برخی از کشورها بحث نگهداری راه را از اولویت های مالی خود قرار می دهند و نیازی که به منابع مالیبه وجود می آید را با استفاده از توان اجتماعی جامعه به وسیله کمیته های حمل و نقلی که در مجلس آن کشور ایجاد می شود دنبال کنند همچنین رسانه ها نیز زمانی که احساس کنند بحث نگهداری راه ها به مشکل جدی برخورده است به کمک وزارت حمل و نقل آن کشور آمده و با مطالبه گری اط راه های نقد مدنی از سیاست مداران و تصمیم گیران اقتصادی می خواهند تا بیشتر از حوزه نگهداری حمایت کنند.

قربانی با ابراز تاسف از اینکه این مکانیزم ها در کشور ما وجود ندارد افزود:اکثر منابع نگهداری در کشور ما از منابع دولتی تامین می شود که همان گونه که اشاره شد دیدگاه مناسبی نیز در بین مسئولان در مورد نگهداری راه ها وجود ندارد در نتیجه مشکلات منابع مالی برای نگهداری راه در کشور ما همیشه وجود داشته است.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر برای حفظ ایمنی جاری در راه ها مانند اجرای خط کشی ، اجرای حفاظ های ایمنی و علائم فرسوده شده ی اطلاعاتی و انتظامی همچنین نگهداری روشنایی راه ها و تونل ها با مشکل های شدیدی مواجه هستیم ابراز امیدوری کرد:تا چند ماه باقی مانده به پایان سال افرادی که در تخصیص منابع فعال هستند اقدامات بیشتری انجام دهند تا با مشکل جدی در راه ها مواجه نشویم به خاطر اینکه به طور مثال اگر خط کشی، گادریل و تابلوهای مورد نیاز تامین نشود و اگر جاده ای که روکش آن مشکل پیدا کرده است و ناهمواری های آن از حد مجاز خارج شده ترمیم نیابد تبعات جبران ناپذیری را برای این کمبود ها پرداخت خواهیم کرد و باعث خسارات جبران ناپذیری برای هموطنانمان خواهد شد.

مدیر کل دفتر توسعه ایمنی راه‌ و حریم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در ادامه و در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه امسال برای راهداری زمستانه چه تدابیری اندیشیده شده است گفت: طبق برنامه ریزی هایی که صورت گرفته راه های شریانی که از مبدا و مقصد اصلی کشور عبور می کنند با خلل کمتری در زمستان امسال خواهند بود و به تدریج این خدمات در راه های با اولویت کمتر مانند راه های استانی و روستایی به تناسب مقتضیات محل سطح خدمات رسانی مناسب خود را داشته باشد و قطعا این سطح خدمات با راه های شریانی متفاوت است در نتیجه این راه های مختلف برنامه ریزی خاص خود را طلب کرده و قاعدتا ما نیز به عنوان مدیران حوزه راهداری که در این حوزه مسئولیت سنگینی بر دوشمان است متناسب با استاندارها و معیارهایی که موجود است به هر کدام از این راه ها خدمات ویژه خود را اختصاص می دهیم.

وی در مورد استفاده از نمک در راهداری زمستانه نیز گفت:بحث استفاده از نمک در راهداری زمستانه بنا به فراخور زمانی که در چه شرایطی قرار داریم (قبل از بارش، در حین بارش و پس از آن) در کشور ما متفاوت است و سعی می کنیم تا با آموزش راهداران و بهره گیری از تجارب متخصصان این امر ساختار و چهارچوبی برای استفاده از نمک در شرایط مختلف در سطح راه های کشور برای امسال تعیین شود تا متناسب با شرایط خشک، مرطوب و رطوبت شدید و همچنین میزان بارش و برفی که روی داده است از میزان نمک بهینه استفاده شود تا علاوه بر اینکه بتواند سطح ایمنی راه را فراهم کند از آسیب به ابنیه راه مانند پل ها خط کشی جاده ها و منابع طبیعی جلوگیری به عمل آید.

قربانی به سئوالی در مورد مهمترین مشکلی که سال گذشته در بحث راهداری زمستانه با آن روبرو بوده اید اینگونه پاسخ گفت:بیشترین مشکلی که در سال گذشته با آن مواجه بودیم موضوع ادغام دو حوزه راهداری و حمل و نقل با یکدیگر بود و به خاطر اینکه در سال اول این رویداد قرار داشتیم نگرانی زیادی وجود داشت که آیا راهداران و به خصوص ادارات کل استانی می توانند به صورت درست شرایط سخت نگهداری زمستانه را پشت سر بگذارند یا نه که خوشبختانه با جلساتی متعددی که در ان بازه کوتاه برگزار شد و اهتمام همه همکاران در استان ها ما سال گذشته با مشکل جدی مواجه نشدیم و در انتهای سال ۹۵ افراد مسئول در سطوح مختلف دولت و وزارت خانه اعلام رضایتمندی خود را از عملکرد ادارات کل استان ها و همکاران راهدار ما اعلام کردند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۶۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ‌سازی و آموزش، راهبرد موثر در کاهش حوادث رانندگی

ایسنا/قم روشن با بیان این‌که ایمنی جاده‌ها، کیفیت خودروها و عدم رعایت قوانین توسط رانندگان از علل تصادفات است، عنوان کرد: ۶۰ تا ۷۵ درصد علت تصادفات مربوط به عوامل انسانی است؛ لذا باید بر این مهم کار شود تا با فرهنگ‌سازی نقش عامل انسانی در بروز تصادفات کاهش پیدا کند.

علی روشن در گفت‌وگو با ایسنا ضمن گرامیداشت ۷ اردیبهشت روز ایمنی و حمل‌ونقل بیان کرد: با توجه به فعالیت‌های مختلف دستگاه‌های اجرایی در حوزه ایمنی و حمل‌ونقل باید به این روز به‌عنوان یک رویداد نگاه کنیم.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای قم، ادامه داد: هدف از ایجاد این رویداد جلب توجه همه افراد اعم از حقیقی و حقوقی به حوزه حمل‌ونقل و لزوم رعایت قوانین و مقررات با هدف افزایش ایمنی و کاهش خطرات جانی و مالی برای شهروندان است.

روشن با بیان این‌که ایمنی جاده‌ها، کیفیت خودروها و عدم رعایت قوانین توسط رانندگان از علل تصادفات است، عنوان کرد: ۶۰ تا ۷۵ درصد علت تصادفات مربوط به عوامل انسانی است؛ لذا باید بر این مهم کار شود تا با فرهنگ‌سازی نقش عامل انسانی در بروز تصادفات کاهش پیدا کند.

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی و آموزش به عنوان راهکاری موثر در افزایش ایمنی راه‌ها، اظهار کرد: آموزش به دانش آموزان مدارس روستایی، موتور سواران، رانندگان حمل و نقل عمومی اعم از باری و مسافربری، کادر اجرایی و فنی اداره راهداری، برگزاری حدود ۸ دروه آموزشی برای کارکنان دستگاه اجرایی، آموزش بین دستگاهی، تهیه پوستر، تهیه کیف، جامدادی، دفتر با موضوع ایمنی برای دانش‌آموزان از جمله اقدامات ما در راستای فرهنگ سازی و تشویق به قانون مداری است.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک راهداری استان قم، ادامه داد: همکاری با پلیس راه برای کنترل نامحسوس جاده‌ای به ویژه در اعیاد و مناسبت‌های خاص، کنترل تجهیزات ایمنی اتوبوس‌ها و کامیون‌های عبوری از جمله عاج لاستیک، جعبه کمک‌های اولیه از اقدامات راهداری در حوزه کنترل و نظارت است.

روشن تهیه و نصب دوربین‌های ثبت تخلفات در محورهای مختلف را مورد توجه قرار داد و گفت: در حوزه نصب دوربین‌های ثبت تخلفات وضعیت مطلوبی داریم؛ در حال توسعه نصب دوربین ثبت تخلفات هستیم و محورهای اندکی که فاقد دوربین هستند را پوشش خواهیم داد.

وی یادآور شد: تهیه تجهیزات ایمنی برای پلیس راه همچون چراغ پلیس مجازی، برگزاری کمیسیون ایمنی با حضور دستگاه‌های اجرایی به منظور بررسی مشکلات ایمنی و ارائه راهکار از دیگر اقدامات اداره راهداری است.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک راهداری استان قم با اشاره به لزوم همکاری مردم و دستگاه‌های اجرایی در خصوص افزایش ایمنی، گفت: رعایت قوانین و مقررات در سطح جامعه باید پر رنگ شود،لذا همه شهروندان در برابر رعایت نکات ایمنی وظیفه‌مند هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشدید گشت کنترل و نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی استان همدان
  • احتمال ریزش سنگ‌ریزه در محور گنجنامه‌-تویسرکان
  • بازگشایی جاده‌های سیلابی ۶ روستا در خراسان رضوی
  • خط کشی ۳۵۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی سیستان و بلوچستان
  • خط‌کشی ۳۵۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲
  • بازدید رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از پایانه مرزی آذربایجان شرقی
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور
  • برنامه‌های روز ملی ایمنی حمل و نقل در البرز اعلام شد
  • فرهنگ‌سازی و آموزش، راهبرد موثر در کاهش حوادث رانندگی
  • خط‌کشی ۱۰۰ کیلومتر محورهای مواصلاتی مازندران